fbpx

Wat is het verschil tussen een businesscoach en een ondernemerscoach?

Heb je ook wel eens het gevoel dat ondernemen overwhelming kan zijn? Je hebt 1001 ideeën en wilt deze allemaal zelf uitwerken. Of je bent misschien wel net begonnen met ondernemen en voel je je nog niet helemaal prettig in je nieuwe rol als ondernemer. Wat zou het dan toch fijn zijn om een accountability of sparringspartner te hebben, iemand die je helpt orde aan te brengen in alle dingen die je moet en wilt (zijn).

Een ondernemers- of businesscoach kan je daarbij helpen! Maar moet je nu een ondernemerscoach of een businesscoach inschakelen? Of zijn die twee namen verwisselbaar? Dat laatste is stiekem niet het geval ook al worden ze wel vaak voor hetzelfde aangezien, en in deze blog leg ik je uit wat het verschil is tussen beide soorten coaches.

Wat heb je nodig?

Laten we beginnen bij het begin, namelijk met de vraag: Wat heb je precies nodig? Of anders gezegd: Op welk gebied wil je dappere stappen maken (bijvoorbeeld ontslag nemen), groeien en/of het maximale eruit halen? Is dat op persoonlijk vlak? Wil je bijvoorbeeld sterker in je schoenen staan als persoon en ondernemer, zodat je vanuit jouw kracht jouw onderneming kan leiden? Of heb je juist behoefte aan focus, financiële groei en/of een nieuwe bedrijfsstrategie? Als je antwoord op deze vragen hebt, kun je op zoek gaan naar de juiste coach.

Vind je het lastig om te ontdekken wat je precies nodig hebt? Vaak bieden coaches een gratis introductiesessie aan. Zo kun je kennismaken met de coach en erachter komen of je aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken of toch meer behoefte hebt aan groei in de onderneming.

Boek hier een gratis 30-minuten-sessie met mij en maak kennis met mij.

Het verschil

Misschien wordt het verschil al langzaam duidelijk nu je een idee hebt van wat je precies nodig hebt! 😉

ONDERNEMERSCOACH
Een ondernemerscoach richt zich vooral op de ondernemer als persoon, zowel op het gebied van business als op persoonlijk gebied. Als ondernemer ben jij namelijk het middelpunt van jouw bedrijf. Als het goed met jou gaat, flowt je onderneming lekker met je mee.

Tijdens de coaching komen vragen aan de orde als:

Wie ben jij als ondernemer?
Wat past er bij jou?
Wat zijn je kernwaarden en hoe vertalen deze zich door naar je bedrijf?
Hoe word je gelukkig?
Wat is je why?
Wat is jouw volledige potentieel?
Hoe kun je dat doorvertalen naar buiten?
Hoe claim je jouw plek in de (ondernemers)wereld?
Hoe houd je jezelf staande?
Hoe zorg je dat jij dappere stappen zet met je business (ook al betekent dat soms dat je even rustig aan moet doen in plaats van doorgaan en knallen)?

BUSINESSCOACH
Een businesscoach daarentegen gaat veel dieper op de cijfertjes en strategie.

Met een business coach ga je dus heel concreet aan de slag met strategische onderwerpen zoals:

prijzen en verdienmodellen
KPI’s
sales en marketing
automatiseren
overzicht creëren
focus aanbrengen

Vaak zal een ondernemerscoach hier ook aandacht aan besteden, maar de nadruk ligt dan dus vooral op de ondernemer in plaats van de onderneming.

Is het duidelijk geworden dat je op zoek bent naar een ondernemerscoach?

Plan gratis een 30-minuten-Blaauwdruk-sessie met mij in om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Ontdek je Business Blaauwdruk

Wil je aan de slag met een ondernemerscoach om nu dappere en concrete stappen te zetten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.